Hvordan at rejse alene i Sydøstasien

March 19

Hvordan at rejse alene i Sydøstasien

Sydøstasien er eksotiske og lokkende, med den ekstra fordel af velsmagende gade mad og månelyse strande, så i stedet for at vente på nogen til at gå med, mange mennesker gribe deres øjeblik og rejse alene. Skønheden i rejser er alene at du har kun dig selv at behage, men det betyder du nødt til at tage nogle ekstra forholdsregler.

Instruktioner

• Besøg gov.uk hjemmeside udlandsrejser råd sektion, før du forlader. Her kan du se op den politiske situation og finde ud af, om områder, som du planlægger at besøge er sikre i udtalelsen fra udenrigs- og Commonwealth Office (FCO). For eksempel sige FCO, Cambodja ikke er sikkert at rejse i overhovedet, mens Laos er sikker trods chance for at komme på tværs af ueksploderet miner i landdistrikterne. Husk at dette ikke betyder rejse til disse steder er forbudt, så brug din egen dømmekraft.

• Pakke en penge bælte og bringe lidt låse låse lynlåse sammen. Kvinder kan også lide at bære en falsk vielsesring til at afskrække lokale lotharios, og at give indtryk af de ikke rejser alene.

• Holde dyre gear som mp3-afspillere og kameraer skjult, eller så subtil som muligt. Bringe billige smykker i stedet for dyre, eller bedre endnu, købe smykker som souvenirs under turen. Som enlige rejsende, du er mere sårbare over for røveri, og visningen af dyre varer kan være fristende at fattigere mennesker, som det asiatiske kontinent er hjemsted for mange udvikle eller andet-verdens nationer.

• Vælger at bo på vandrehjem eller hoteller i travle, veloplyste områder, og tilstræber at være tæt på begivenhederne, så du ikke behøver at gå gennem mørke gader eller bruge for meget tid på pakket nærtrafik alene, hvor du kan tegne uønsket opmærksomhed.

• Hold i regelmæssig kontakt med familien derhjemme. Sociale netværkssider er nyttige for denne, som du kan uploade billeder, som du går, som fungere som en ekstra backup i tilfælde af at dit kamera er beskadiget. Internetcaféer er udbredt i turistområder, og du kan bruge dem til at sende opdateringer og oplyse andre om dine planer i tilfælde af nødsituation.

• Vær forsigtig med din sundhed, som hvad du spiser. Som enlige rejsende har du ingen, der vil passe dig hvis du er uarbejdsdygtig af madforgiftning. De vigtigste emner til at se ud er salater og is i drinks, hvor vandet kan ikke være ren, fødevarer, der ikke er fuldt kogt eller rørsystem varmt og vand fra hanen. Nogle områder af Sydøstasien er tilbøjelige til myg-transporteres sygdomme som malaria eller dengue feber, så sove under et myggenet hvis nødvendigt. Du kan også få vaccinationer inden de forlader for at reducere chancen for sygdom.

• Chat med andre backpackere og få venner. Hænge ud i en gruppe tendens til at være sikrere end at være alene, og dine nye venner vil også kunne henvise dig til seværdigheder og oplevelser du ellers kan have misset. Undgå drikke for meget, selv om, som du har kun dig selv at stole på.

• Deler ikke navnet på og placeringen af hvor du bor med folk, der ikke behøver at vide det. I stedet, give en vage svar som det generelle område, eller hvis du er utryg, navn en anden vandrerhjem eller hotel end den, du bor i.

• Forhandle rickshaw eller taxi priser før du får i, i tilfælde af at du går i stå med et massivt overpris lovforslag i slutningen af turen. Mange lande har også officielle taxier med meter, at du kan holde øje med. Du vil også holde dine rejseudgifter, hvis du deler rejser med din hostel kammerater.

• Dyrke en air af tillid. En rejsende, der ser ud som om han ved, hvor han vil vil trække mindre opmærksomhed end en, der går med hovedet ned og ser sårbare. Selv hvis du farer vild, spore dine skridt med hovedet op og smile til folk, der smiler til dig.

Relaterede stillinger