Forskellen i depression blandt mænd & hunner

September 27

Forskellen i depression blandt mænd & hunner

De fleste hanner udtrykke og håndtere depression anderledes end hunner. Selv om denne mentale helbredstilstand er udbredt i både hanner og hunner, har det været anerkendt blandt kvinder mere end hos mænd. Det er vigtigt at forstå, hvordan mænd håndterer med depression forskelligt fra hunner. Mænd er også tilbøjelige til at udvise symptomer, der afviger fra de symptomer hunner at opleve.

Mandlige Depression

Forskellen i depression blandt mænd & hunner

Mænd har tendens til at minimere deres depression, fordi de fleste symptomer bruges til at beskrive depression er følelsesmæssige som tristhed, håbløshed eller ensomhed. De fleste mænd vil benægte oplever disse følelser og undgå at tale om deres følelser. Faktisk mænd vil beskæftige sig med depression som om det er en anden udfordring. I stedet for at søge behandling, kan mange mænd forsøge at hårde ting ud.

Karakteristika

Mænd, der lider af depression udvise symptomer, der adskiller sig fra hunner. Hunner internalisere deres følelser, mens mænd blive aggressive og udadtil viser, hvad de føler. For eksempel er mænd tilbøjelige til at blive kompulsiv om arbejde, irritabel, voldelige, misbrug alkohol eller narkotika, engagere sig i risikable seksuel adfærd eller mister interessen for sex, og mister interesse i fritidsinteresser. Mænd vil også bebrejde andre for deres omstændighed; blive bange for svigtende; bliver nødt til at kontrollere og være nummer et; eller overvejer selvmord. Ifølge Mayo Clinic, selv om kvinder har selvmordstanker, er mænd mere tilbøjelige til at lykkes på selvmordsforsøg.

Behandling

Behandlingen begynder med ægtefæller, familie og venner som erkender de tegn, at mænd ofte viser, når de er deprimeret. Dette er vigtigt, fordi det er mere kulturelt acceptabelt for kvinder at opleve depression, men ikke så meget for mænd. Kost og motion er effektive værktøjer til at reducere følelser af depression. Hvis adfærdsmæssige karakteristika hængende længere end to uger, søge hjælp gennem rådgivning eller terapi, eller tale med din læge om antidepressiva. Ifølge en artikel af Mayo Clinic sundhed løsninger med titlen, "mandlige depression: ikke ignorere symptomerne," at udsætte behandlingen af depression hos mænd kan medføre sundhedsproblemer, såsom kroniske stress og hjertesygdomme.

Kvindelige Depression

Forskellen i depression blandt mænd & hunner

Mønster af depression tager en anden form hos kvinder end hos mænd. Kvinder kan opleve depression relateret til reproduktive hormoner efter en graviditet, i løbet af en menstruationscyklus eller i overgangsalderen. Fordi kvinder internalisere begivenheder og omstændigheder, kan de vise symptomer på stress i forbindelse med deres job, relationer eller en intens situation. Kvinder har tendens til at anerkende depression og tale om deres følelser mere end mænd gør.

Karakteristika

Symptomer på depression stilles på anden måde hos kvinder end hos mænd. Kvinder bebrejder sig selv for depression de lider og ofte overveje, hvordan de skabte negative følelser de føler. Hunnen vil anerkende følelser af håbløshed, værdiløshed, søvnbesvær, vægtøgning eller vægttab, og kunne henvende sig til mad til komfort. Kvinder vil også miste interessen i Hobbyer og overveje selvmord.

Behandling

Motion er det nummer et forsvar mod depression. Det løfter dit humør og får dit blod cirkulerer. Regelmæssig motion kan hjælpe dig med at sove bedre så godt. Kontroller, at du spise sunde fødevarer fyldt med vitaminer og mineraler. Praksis, dyb vejrtrækning, yoga og positive bekræftelser. Hvis det er nødvendigt, er antidepressiva også nyttigt til behandling af depression. Depression kan blive en mere alvorlig tilstand, der kræver lægehjælp. Depression er en væsentlig risikofaktor for selvmord for kvinder, der er mere tilbøjelige til at forsøge selvmord oftere end mænd, ifølge Mayo Clinic.

Relaterede stillinger