Følelse kvalme & overgangsalderen

February 13

Overgangsalderen er typisk begynder når en kvinde ikke har haft menstruation i mindst 12 på hinanden følgende måneder. Dette er en normal følge af aldring og normalt begynder i kvinder mellem deres midt-40 ' erne og midten af 50erne, selv om det kan starte meget tidligere eller senere. Selv normalt ikke anset for at være en følge af overgangsalderen, kan kvalme være et problem i løbet af den tid periode fører op til overgangsalderen, kendt som perimenopause.

Symptomer

Listen over symptomerne kan ledsage perimenopause op gennem overgangsalderen er omfattende og kan omfatte uregelmæssige hjerteslag, hedeture, nattesved, irritabilitet, gastrointestinale forstyrrelser, tinnitus, humørsvingninger og kvalme blandt mange andre. Det menes, at mange af disse symptomer, herunder kvalme, er årsagen af den naturlige nedbrydning af hormonet østrogen.

Østrogen

Det kvindelige hormon østrogen, menes at være ansvarlig for fede indskud, at beskytte en kvindes reproduktive organer under de fødedygtige år. Da behovet for en sådan beskyttelse aftager med alderen, og produktionen af østrogen reducerer, kan de resulterende biokemiske ændringer i kvindens krop resultere i følelsen af kvalme.

Progesteron

Et andet hormon, der går gennem svingende niveauer under perimenopause og overgangsalderen er progesteron. Dette hormon er nødvendigt for at balancere niveauer af sukker og elektrolytter. Det hjælper også til at regulere blodtrykket. Udsving i progesteron niveauer i en kvindes system kan forårsage kvalme.

Træthed

En af de mere almindelige symptomer på perimenopause og overgangsalderen er ekstrem træthed. Overgangsalderen-induceret træthed kan resultere i svimmelhed, der producerer en mærkelig form for køresyge, hvilket fører til kvalme. Træthed forårsaget af andre symptomer på overgangsalderen, såsom søvnløshed og nat svedeture, kan også bidrage til at kvalme.

Behandling

For træthed-induceret kvalme opnås relief ofte ved simpelthen liggende stadig i et mørkt rum for en kort periode. Hormon-induceret kvalme kan behandles med anvendelse af en naturlig progesteron creme. Hvis kvalme bliver mere end et irritationsmoment og interfererer med normale liv, en kvinde bør kontakte sin sundhedspleje udbyder til passende behandling.

Relaterede stillinger