Hvordan man skriver en karakter analyse essay

May 13

Hvordan man skriver en karakter analyse essay

Formålet med en karakter analyse essay er at ikke kun vise din instruktør at du har læst en tildelte historie eller roman, men også at forbedre din viden og bevidsthed om de psykologiske faktorer, der gør folk "tick." Dette kan igen føre til en analyse af dine egne holdninger og adfærd under lignende omstændigheder og hjælp jer hen til anerkende hvem eller hvad har indflydelse på de fremtidige valg du vil gøre i skolen, på arbejdspladsen eller i relationer.

Instruktioner

• Vælg en karakter, der interesserer dig. Indledende afsnit af din essay bør indføre, hvem denne karakter er, Forklar hvad hendes rolle er i historien og hvorfor du har valgt at analysere hendes personlighed. Eksempel: "karakter har jeg valgt for undersøgelse fra Eileen Favorits roman, 'Heltinder,' er Penny Entwhistle, en oprørsk teenager, hvis mor kører en boarding house frekventeres af iltre tæver lige fra siderne af fiktion. Ikke kun jeg personligt relatere til hvad det er som at have forældre, der gør underlige ting, men jeg er også en ivrig læser og har ofte spekuleret på, hvad jeg ville sige og gøre, hvis min egen favorit bog tegn nogensinde kom til livet. "

• Definere din valgte karakter i form af om han er hovedperson (hero), antagonist (skurk), støtte til spilleren (en helpmate af enten helt eller skurk) eller en katalysator. En katalysator karakter (også kaldet en agent for forandring) ofte ikke deltager direkte i nogen af foranstaltninger, men i stedet opfylder rollen af inspirerende hovedpersonen til at have en årsag eller quest han ikke måske ellers har fulgt (f.eks, Spider-Mans venligst onkel, der bliver dræbt tidligt i historien ville passe denne definition).

• Lav en liste over dine positive karaktertræk som svagheder og mangler, som han skal overvinde i løbet af historien. Husk på, at helte er aldrig 100 procent "god", og skurkene er aldrig 100 procent "dårlig." Derfor, hvis du vælger at analysere personlighed af skurk (f.eks Iago i "Othello"), identificere specifikke påvirkninger og begivenheder, der førte denne person ned en sti af ondskab.

• Identificere din figurs centrale søgen. Jagten er hvad der gør op konflikten, skaber og brændstoffer friktion mellem din karakter og hendes modspiller(e) og driver handlingen fremad. Quests er baseret på belønning, hævn, flugt eller en kombination af disse. Forklare hvorfor denne søgen er så vigtigt at din karakter (f.eks. hævne en elsket en, at få en dato for at danse, starte forfra i et nyt land) såvel som (1) hvad hun ville villig til at risikoen eller offer at nå det, og (2) hvad omkostningerne vil være, hvis hun er mislykket. Undersøge, om du tror, at hendes handlinger står med den opfattede værdi af jagten.

• Løn skarpe opmærksom undertoner af din figurs handlinger og hvad de virkelig sige om ham. Give eksempler. For eksempel, en karakter, der melder sig frivilligt til at tage sig af en ældre slægtning kan synes på overfladen at være gavmild og venlig, men han faktisk har en dagsorden om at sætte sig selv i en position af favorisering for den fremtidige udbetaling af hendes ejendom. Et andet eksempel er et tegn, der ikke tilbringer en skilling på sig selv og alligevel går ind i gæld købe legetøj til hendes katte.

• Diskutere figurens interaktioner med andre, og hvorvidt tegnet, der behandler dem som foresatte, kolleger eller underordnede. Vurdere om disse interaktioner er i overensstemmelse med eller mod din forventning af deres tildelte roller. For eksempel kan forventningen være at en dame pigen ville være respektfuld, stille og sagtmodig i overværelse af sin arbejdsgiver, og endnu karakteren er skrevet som en person, der er arrogante, højt og bossy og er i stand til at slippe af sted med disse adfærd uden nogen irettesættelse.

• Søger symbolikken i objekter tilknyttet karakter og Diskuter (1) hvorfor disse objekter er vigtige, og (2) hvad de siger om ejerens personlighed, erindringer og sårbarheder. For eksempel, kan en kvinde, der altid bærer en tilsyneladende værdiløse medaljon gøre det, fordi det er det eneste punkt, hun knytter til sin mor; Hvis du vil fjerne det ville være at forlade komfortzone af stadig tænker på sig selv som et barn i stedet for en voksen.

• Evaluere figurens aktioner og reaktioner i forbindelse med bogens historiske eller kulturelle indstilling. For eksempel, kan du forklare, at en person i det 21 århundrede, som ikke kan lide den måde, at der gøres noget har mere frihed til at ændre situationen end en karakter af samme alder i din bog, der bor i 1500-tallet og er en pige.

• Beskrive konfliktløsning i forhold til figurens følelsesmæssige eller spirituelle vækst. Dette kaldes karakter bue og refererer til de måder, hvorpå enkelt har udviklet sig i løbet af historien. Nogle tegn oplever ikke en bue på alle og er dybest set det samme i slutningen af en bog som de var i begyndelsen. Andre, dog er styrket, inspireret eller ydmyget af de udfordringer. En landmand, der altid har været en pacifist, for eksempel, kan omdannet til en aktivist, hvis forfærdelige begivenheder pludselig får ham til at sætte spørgsmålstegn ved omkostningerne ved opholder sig tavs.

• Undersøg, hvad du har lært om karakter til din egen personlighed profil med hensyn til hvad du beundre, hvad du ikke kan lide og om du ville have fulgt den samme fremgangsmåde. For eksempel vil en karakter, der afslører hendes bedste ven at få, hvad hun ønsker har bibringes en lektion til dig om, hvad der virkelig vigtigt i livet. Adresse hvordan bogen har valideret eller ændret dine meninger.

Relaterede stillinger