Pros & ulemper ved dømt forbryder stemmeret

July 5

Pros & ulemper ved dømt forbryder stemmeret

Om dømte forbrydere bør have ret til at stemme er et vanskeligt emne, og det virkelig afhænger af hvem du spørger. Nogle siger, at forbrydere er kriminelle og derfor bør ikke nyde de fulde rettigheder af lovlydige borgere, mens andre føler, de er mennesker, der har begået fejl, blevet straffet, og bør derfor have deres rettigheder genoprettes. Der er fordele og ulemper til hver side.

Den fjortende ændring giver mulighed for fratagelse af rettigheder

Den fjortende ændring retfærdiggør fratagelse af rettigheder for "deltagelse i oprør eller andre kriminalitet." Fratagelse af rettigheder for forbrydere er derfor en perfekt gyldig fortolkning af den amerikanske forfatning.

"Andre forbrydelser"

Omvendt kan hævdes det, at "andre forbrydelser" er meget vage, og for at gøre straffen for tyveri, det samme som straf for åbent oprør mod USA er en rystende fortolkning i bedste fald.

Afskrække fremtidige kriminelle

Ret til at stemme er værdsat blandt de fleste amerikanske borgere, og så for at se, at afstemningen er taget fra en person, fordi han begik en forbrydelse vil fungere som en advarsel til andre potentielle kriminelle.

Racediskrimination

På grund af forbrydere stemmeret er fjernet, er flere afroamerikanere holdt udenfor end nogen anden gruppe. Human Rights Watch siger, at 25% af afro-amerikanske mænd i syv amerikanske stater, er holdt udenfor for resten af deres liv. Sådanne institutionaliserede racisme er i strid med USA 's mål for etnisk ligestilling.

Relaterede stillinger