Sådan bruges en pH sonde

April 3

Sådan bruges en pH sonde

En del af pH-meter, en pH-sonde indeholder en elektrode, der bruges til at fornemme koncentrationen af brint-ioner i kemiske løsninger. De bruges i videnskabelige, medicinske, diagnostiske og tekniske laboratorier og gartnere og fødevareproducenter. Lære at bruge en pH-sonde vil tillade dig at teste og rette pH i enhver løsning.

Instruktioner

• Lære de forskellige komponenter og funktioner for din særlige model af pH-meter ved at læse gennem producentens anvisninger. Nogle meter er bærbar eller håndholdt, mens andre leveres med en immobile base. Immobile meter bør ikke anvendes uden for et lukket rum (f.eks. laboratorium), mens bærbare meter vil være vanskeligt at manipulere hvis du har brug at ændre og røre din løsninger; derfor sikre, at du bruger den rigtige type af måleren.

• Lokalisere knapperne magt og funktion. Hvis du vil bruge en pH-sonde, de vigtigste knapper er de "Standby," "Calibrate" eller "Standardiser," og "Måle" knapper. Dette kan variere afhængigt af din model eller producent. Skifte måleren og sæt den til "Standby."

• Gøre små prøver af pH standardisering løsninger på pH4, pH7 og pH10. Disse er normalt fremstillet af kommercielle kemiske leverandører. Generelt, kun en lille mængde er forpligtet til at dække spidsen af elektrode (omkring 2 inches høj), og dette skal hældes i en lille bægerglas med en bred mund at tillade indsættelse af sonden.

• Fjerne sonde fra "sættetid løsning" det gemmes i. Kontroller, at denne løsning ikke er forurenet, mens der bruges måleren. Skyl længde og spidsen af sonden i destilleret vand og lad dette flow i en affald-samling bægerglas. Skyl for mindst et halvt minut til at fjerne alle salt krystaller, støv eller snavs.

• Kalibrere sonden. Skifte måleren til "Standardiser" eller "Calibrate" og derefter nedsænkes sonden i en af pH kalibreringsopløsningerne (fx pH 7), og sørg for, at elektrode-holdige sonden tip er helt dækket af løsningen. Tillad måleraflæsning for at stabilisere og derefter skylles sonden grundigt med destilleret vand. Gentag dette med de andre løsninger, standardisering. Når måleren er kalibreret for alle tre pH niveauer, er det klar til brug.

• Skifte meter fra "Standardiser" eller "Calibrate" til "Foranstaltning" at begynde at bruge pH-sonde. Skyl spidsen af sonden i destilleret vand og derefter suge det i løsningen skal testes. Afvente aflæsninger at stoppe svingende. Når tallene har stabiliseret, optage denne til en eller to decimaler.

Relaterede stillinger