Industristandard for Live lyd koncert højttalere

September 4

Industristandard for Live lyd koncert højttalere

I de tidlige dage af koncert lyd, 1950erne og 60erne var der få valgmuligheder for professionel lyd-forstærkning højttalersystemer. JBL, Electro-Voice og Altec-Lansing var de første virksomheder til at udvikle industri-standard live koncert højttalere, og forblev de eneste valg indtil i midten af 1970 ' erne. Koncerter blev større, kom andre højttaler producenter på scenen. Østlige akustiske værker (EAW), Cerwin Vega, Turbosound, McCauley, fællesskab og et væld af andre virksomheder kom i. Mens antallet af koncert højttaler fabrikanter er stadig rigeligt, følger de fleste virksomheder industristandarder i de grundlæggende komponenter nødvendig for koncert-lyd forstærkning, tilføje deres individuelle engineering ideer i højtaler og kabinet design.

Højttaler størrelse standarder

Industri-standard højttaler størrelser er stadig efterfulgt af mest hver producent, udviklet og testet i mange år af forskning og udvikling. Men det var accepten af professionelle lydteknikere i det felt, der i sidste ende bestemmes, hvilke størrelser og designs arbejdede bedst. Nedenstående diagram viser den industri standard størrelse for programmet frekvens: •Sub-bas: 18-tommer taler •Bass: 15-tommer højttaler •Midrange: 12 - eller 10-tommer højttaler •høj mellemtone: 10-tomme højttaler eller 2-inch horn driver •høj: 1-tomme eller 2-inch horn driver

Kabinet konstruktion

Opførelsen af højttaler kabinetter er så vigtig som taleren sig, og kan tilføje positiv frekvens og ydelsesegenskaber. Mens marine-grade krydsfiner er udbredt, er nye kompositter, at modstå beskadigelse under transport, og levere nødvendige sonic kapaciteter, nu bruges i design af flere producenter.

Kabinet typer

Kabinet design dikterer en højttaler "kast," som er lyd evne til at rejse. Short-throw kabinetter er designet til at projektet lyd over korte afstande, som i en natklub. Long-throw kabinetter bruges når lyden skal rejse en større afstand, som i en koncertsal. Long-throw kabinetter indarbejde et horn design, hvor højttalerne er forsænket, og en buet horn port hjælper lyd projekt og spredning. Short-throw kabinetter funktion front-overflade højttaler monterer for at hjælpe kontrol lyd rejse. Store koncertsteder vil bruge en kombination af kort og lang kast kabinetter.

Foldede Horn kabinetter

Foldede horn kabinetter er anvendt til at forbedre sub basfrekvenser. Højttalerne er monteret internt i et lukket kammer, og udsender lyd gennem en række bafler, der forbedrer den lave ende. Foldede horn kabinetter har normalt midten til lange kast attributter, selvom short-throw design er også tilgængelige. Producenter bruger proprietære designs i vingen ordninger, hvilket gør valget af kabinet et spørgsmål om præference.

Bas-refleks kabinetter

Bas-refleks kabinetter gør brug af havne, eller åbninger, for at drage fordel af lyd udsender fra bagsiden af højttaleren. Mange proprietære designs findes, men alle give forbedret højttaler lyd. Simpel porte tillader baghøjttaler lyd til at tilføje til den samlede lydkvalitet ved at øge bassen, mens særlige tunet-porte bruges til at filtrere visse low-end frekvenser af dæmpning nogle og styrkelse af andre.

Full-Range højttaler kabinetter

Full-range frysere omfatter to eller flere højttaler kombinationer for at give hele spektret lyd. Typisk full-range frysere i live koncert indstillinger omfatter en eller flere 10-tommer eller 12-tommer Mellemtone-enheder og en høj frekvens horn. Siden sub bas og bas kabinetter er normalt placeret på jordoverfladen, er full-range frysere placeret på scenen, eller fløjet overhead med wire rigning. Full-range frysere er lille - til medium-smide i design.

Højfrekvens horn

Høje frekvenser er produceret af en type af højttaler kaldet en "driver". Horn drivere er 1 tommer til 2 tommer i diameter, og brug kun en voice coil for at producere lyd, hvilke grænser luft bevægelse og deraf følgende basfrekvenser. For at projektet lyd, er drivere monteret til retningsbestemt horn, designet til at øge og direkte lyd til koncerten lydstyrkeniveauer. Ligesom højttaler kabinetter kommer horn i mange stilarter og proprietære designs. Horn er lavet af aluminium, glasfiber og andre kompositmaterialer, monteret i en træ eller forrevne sammensatte kabinet. Da Hornet, selv er designet til at producere en bestemt lyd, fungerer kabinettet blot som en beskyttende sag, tilbyder ingen lyd-styrke designfunktioner. Afhængigt af horn design er kort, mellemlang og lang kast modeller tilgængelige.

Relaterede stillinger