Typer af optagelse kontrakter

March 8

Typer af optagelse kontrakter

Optagelse kontrakter er almindeligvis omtales som rekord tilbud i pladeindustrien. Disse tilbud bindende aftaler mellem kunstneren og pladeselskab. Når kunstnere underskriver med en etiket, begår de visse ansvar, som gør den pladeselskab. Pladeselskaber kan variere i størrelse fra et stort pladeselskab, som har et stort antal salg pr. år og repræsenterer mange kunstnere, til en uafhængig etiket, som ikke er forbundet med et stort pladeselskab og som regel har en mindre roster af kunstnere.

Produktion kontrakter

Produktion kontrakter er kontrakter med producenter i modsætning til etiketter. Producenterne vil gøre optage projekter med kunstnere. Når disse projekter er afsluttet, vil store mærker gøre en aftale med producenterne at udvikle kunstnerne selv. I større label vil, dog frigive projekt under egen etiket. Oftentimes, når den store label frigiver projekterne, opdelt producenter overskud med kunstneren. Producenten kan vælge at beholde den originale værker, selv.

Distribution kontrakter

Distribution kontrakter er mest almindeligt kendt som presserende og distribution tilbud. Dybest set, disse tilbud er givet til kunstnere, der gennem pressen, internettet eller anden måde, har skabt en tilhængerskare for sig selv. Sommetider uafhængige labels kan også modtage distribution kontrakter. Banderolen eller etiketten vil derefter modtage et tilbud fra et stort pladeselskab, og i større label vil være ansvarlig for at gøre kunstnerens eller etikettens arbejde mere kendt og sælges i flere spillesteder. Større pladeselskaber kan lægge pres på detailforretninger eller online forhandlere såsom iTunes eller Amazon. Kunstner eller etiket generelt, betaler men for omkostninger såsom reklamemateriale, videoer, udstyr mv. I denne aftale, kunstner eller uafhængige pladeselskab bevarer ejerskab, men etiketten distribution vil tage en procentdel af overskuddet. Oftentimes, er disse typer af tilbud ikke rentable for kunstnere, der ikke ved, hvordan at markedsføre sig selv.

360 kontrakt

Den 360 kontakt er en deling kontrakt, hvor kunstnere vil modtage forskud fra etiketten, og derefter etiketten og kunstneren vil dele overskuddet, herunder pladesalg, overskud fra ture og overskud fra merchandising. Etiketten vil behandle kunstneren som en investering, men denne type aftaler er meget væske.

Major Label

Stort pladeselskab deal er dybest set den hellige gral af rekord tilbud fordi etiketten vil være ansvarlig for alle omkostninger i forbindelse med distribution, oprettelse og fremme af kunstner og post. Plus, de fleste store label kontrakter give kunstnere med forskud for andre omkostninger, såsom kostumer og udstyr. Når underskrevet, i større label vil ejer rettighederne til kunstnerens arbejde, og kunstneren vil generelt kun modtager en lille royalty på hans musiksalg da han er en ny kunstner.

Relaterede stillinger