Jordbær planter i en tre-lags plantageejer

July 5

Jordbær planter i en tre-lags plantageejer

Jordbær planter er faktisk ganske attraktiv som overlappende planter. Når de er plantet i et differentieret system, drapere de deres blade, blomstrer og bær ned langs siden af en tier ovenfor blade fra det næste niveau. Gartnere kan bruge tredelt plantageejere for at drage fordel af denne overlappende vane til både æstetiske og praktiske formål.

Typer

Tredelt plantageejere for jordbær kan være så simpelt som tre terra-cotta gryder i faldende størrelse, med den største som basen og de næste to stablet inde, således at den mindste er på toppen. Hver mindre pot er angivet oven på jorden i objektbeholderen større med jordbær planter plantet på kanten af lavere to og centrum af de højere to. Indbygget plantageejere kan konstrueres mod en væg, således at de tre tiers udvide fra det mindre øverste lag ned til det tredje lag, eller de kan bygges som en omdrejningspunktet for en have, designet til at fungere på samme måde til stablet terra-cotta gryder.

Fordele

De tredelte jordbær plantageejere hjælper med at holde jordbær fra rører jorden, i stedet giver dem plads til at drapere over siden af tier. Den lodrette afstand de bruger betyder, at de ikke behøver så meget plads mellem hver plante, så flere kan plantes i en mindre horisontale rum. Tre niveauer giver ingen fordel mere eller mindre end en to - eller fire-differentieret system, men design lærer at objekter i ulige numre tendens til at være mere behagelig for øjet, og tre tiers er enklere at konstruere end fem niveauer.

Ulemper

Jo mindre rod plads, som i tilfælde af tre stablede gryder, jo oftere planterne indeholdt vil har brug for vand. Tredelt jordbær plantageejer muligvis særlige vandingsanlæg til at sikre, at den øverste lag af plantageejer får masser af vand og ikke tørre ud. Hvis tiers er særligt høj, kan den ene side af plantageejer stemmer for meget skygge og skygge ud nogle af jordbærrene.

Overvejelser

Orienteringen af plantageejer er vigtigt for jordbær. I det sydlige klimaer, drage fordel af morgensolen knappanel tiers eller den mur, plantageejer er bygget mod for at give jordbær udsættelse fra eftermiddagssolen. I nordlige klimaer, punkt tiers mod syd for at sikre, at de fleste solen og give store afgrøder af jordbær.

Relaterede stillinger